Recept 35*** (15 stemmen)

Tweekleurenkoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Voor bij de koffie

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de Solo samen met de suiker en het zout in een mengkom. Meng met de mixer goed door mekaar tot een homogene massa. Zeef de bloem over het beslag en meng opnieuw.
  3. Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Zet één portie opzij en kneed het cacaopoeder door de andere portie. Wikkel beide porties afzonderlijk in huishoudfolie en laat ze twee uur rusten in de koelkast.
  4. Rol het bleke deeg uit tot 1 centimeter dikte. Rol het donkere deeg tot een worst van 2 à 2,5 centimeter diameter.
  5. Klop het eiwit los in een kopje en bestrijk hiermee het bleke deeg. Leg hierop de worstmvan donker deeg en rol het bleke deeg op. Wikkel deze worst in huishoudfolie en laat opnieuw een half uurtje rusten in de koelkast.
  6. Snijd de worst met een scherp mes in schijfjes van ongeveer een centimeter dik.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de tweekleurenkoekjes. Schuif ze in de oven en laat ze 20 minuten bakken. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Tip

Deze koekjes blijven langer kraakvers als je ze bewaart in een goed afgesloten koekjestrommel.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 07 juni 2013 om 19u00

Wauw, zo leuk om dit te lezen! Dankjewel Jurgske! Vergeet niet om een foto van je bakcreaties op te laden http://www.solo.be/nl/desserts/inspiratiebord/#section!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie