use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tonijncocktail
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tonijncocktail

Tonijncocktail

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 5 eetlepels Bertolli mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 koffielepels cognac of whisky
  • 200 g tonijn in eigen nat uitgelekt en in flinters
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 5 ansjovisfilets afgespoeld uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 2 tomaten
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 0.5 koffielepel zacht paprikapoeder
  • 2 eetlepels kappertjes
  • peper
  • zout (bij voorkeur fleur de s
  • 4 takjes peterselie
  • 4 schijfjes citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan en haal het vel eraf. Verwijder de pitjes en hak de tomaat in kleine blokjes. Zet opzij.
  2. Neem de avocado en snij hem in de helft tegen de pit aan. De twee helften lichtjes in tegenovergestelde richting draaien en van elkaar scheiden. Verwijder de pit door er met een mes een korte, stevige tik in te geven en licht te draaien.
  3. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij het in kleine blokjes. Sprenkel het citroensap over de blokjes avocado en zet opzij.
  4. Doe de mayonaise in een schaal en voeg daarbij de ketchup, de cognac en het paprikapoeder. Roer dit goed door elkaar en giet het bij de tonijn. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem 4 mooie glazen en verdeel alle ingrediënten voor de cocktail gelijkmatig over de glazen. Werk in laagjes en begin met een laagje avocadoblokjes. Eindig met de cocktailsaus.
  6. Garneer de glazen met een schijfje citroen en een takje peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.