use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tomatenroomsoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tomatenroomsoep

Tomatenroomsoep

Ongelooflijk, deze heerlijke verse tomatenroomsoep zet je in een halfuurtje op tafel. Typisch zo'n gerecht dat uitblinkt in al zijn eenvoud: puur, simpel en lekker.

Met dit tomatenroomsoep recept maak je een heerlijke romige tomatensoep. Lekker romig door de Solo Crèmefine en de soep krijgt een heerlijke smaak door toevoeging van wortel en dragen. Een heerlijke soep als voorafje maar ook voor de lunch of brunch met een lekker stuk brood een aanrader!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Solo margarine
  • 2 wortelen
  • 4 takjes verse dragon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g gepelde tomaten in blik
  • 1 l kippenbouillon
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 flesje Solo Crèmefine Vol
  • 1 takje platte peterselie
  • Extra nodig: keukentouw, staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui en de look. Stoof ze aan in de Solo. Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de pan.
  2. Haal de dragonblaadjes van de steeltjes, snijd ze fijn en houd ze apart. Bind de steeltjes van de dragon, de laurier en de tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni. Laat meestoven.
  3. Roer er de tomatenpuree onder en voeg de tomaten en bouillon toe. Laat alles nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop de Solo Crèmefine Patisserie stevig op. Spatel er de gehakte dragonblaadjes door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in kommetjes en schep er een lepeltje van de dragonroom in. Garneer met wat bladpeterselie.
Stoof een gepelde rode paprika mee voor een mooie dieprode kleur.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.