Tiramisu met Speculaas en Amandelaroma

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze beiden op met 3 eetlepels suiker.
  2. Klop het eigeel tot een schuimige massa en roer de mascarpone erdoor.
  3. Klop het eiwit tot een vaste massa, en spatel voorzichtig onder het eigeel en de mascarpone.
  4. Maak sterke koffie en doe er wat amandelaroma erdoor (naar eigen smaak de hoeveelheid).
  5. Dip de speculaaskoekjes in de koffie en schik ze in een schaal (laat wat plaats tussen de koekjes).
  6. Leg een mooie laag van het mengsel bovenop en begin dan opnieuw met de speculaaskoekjes. Stapel een 3-tal laagjes boven elkaar.
  7. Laat het een nachtje rusten in de koelkast.
  8. Bestrooi voor het opdienen crumblespeculaas erover.
  9. Smakelijk!

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door renehuygens op 19 oktober 2012 om 00u07

Vervang eens het amandelaroma door witte (zelfgemaakte) marsepein. Je rolt de marsepein dun uit met de deegrol en leg dan een laagje op de speculaas. In marsepein zit al vrij veel suiker, dus pas de hoeveelheden suiker aan in beide resepten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?