Recept 35*** (10 stemmen)

Tiramisu met crumble van speculaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Glutenvrije recepten

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenrobot. Voeg de suiker toe en klop de dooiers met de suiker tot een bijna mengsel. Roer er de mascarpone los en meng het met het dooiermengsel.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. Verkruimel de helft van de speculaaskoekjes (ongeveer 10 stuks) in de blender tot fijne kruimels. Voeg de Solo vloeibaar toe. Meng de koffie met de amaretto.
  4. Dompel de speculaasjes een voor een in de koffie. Niet langer dan 3 seconden per koekje, zo blijven ze nog lekker krokant. Vul de bodem van 4 glaasjes met de ondergedompelde koekjes. Vul de kommetjes tot in de helft met het mascarponemengsel.
  5. Bedek de crème in de kommetjes met de crumble van speculaaskoekjes. Verdeel de rest van de mascarponecrème over de crumble. Laat de tiramisu minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder en serveer de tiramisu met crumble van speculaas direct.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door paulprovoost op 03 november 2017 om 16u35

geef zoiets dan toch een andere naam hoor misschien lekker maar niet origineel hé!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?