use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tiramisu met crumble van speculaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tiramisu met crumble van speculaas

Tiramisu met crumble van speculaas

Geef je huisgemaakte tiramisu een heerlijke crunchy touch met een crumble van speculoos. Wedden dat iedereen dol is op dit Italiaans dessert met een Belgisch tintje?

Met dit tiramisu recept zet je een verrassend nagerecht op tafel. De klassieke tiramisu krijgt een Belgische twist door de traditionele lange vingers te vervangen door speculaasjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Op tijd klaar
    20 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 7 eieren
  • 7 el suiker
  • 500 g mascarpone
  • 250 g speculaasjes
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 250 ml versgezette sterke koffie (afgekoeld)
  • 7 kl amaretto
  • 1 el cacaopoeder
  • Extra nodig: keukenrobot, blender

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Splits de eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenrobot. Voeg de suiker toe en klop de dooiers met de suiker tot een bijna mengsel. Roer er de mascarpone los en meng het met het dooiermengsel.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. Verkruimel de helft van de speculaaskoekjes (ongeveer 10 stuks) in de blender tot fijne kruimels. Voeg de Solo vloeibaar toe. Meng de koffie met de amaretto.
  4. Dompel de speculaasjes een voor een in de koffie. Niet langer dan 3 seconden per koekje, zo blijven ze nog lekker krokant. Vul de bodem van 4 glaasjes met de ondergedompelde koekjes. Vul de kommetjes tot in de helft met het mascarponemengsel.
  5. Bedek de crème in de kommetjes met de crumble van speculaaskoekjes. Verdeel de rest van de mascarponecrème over de crumble. Laat de tiramisu minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder en serveer de tiramisu met crumble van speculaas direct.
Graag extra crunch? Hak de speculoos grof, zo blijft hij langer krokant.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.