Recept 45**** (19 stemmen)

Tarte Tatin met appel en vanille-ijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Doe de Solo, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel.
  3. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snij in helften.
  4. Leg de halve appels in de karamel met de bolle kant naar boven en bedek met het deeg.
  5. Rol het overtollige deeg langs de binnenste rand van de taartvorm.
  6. Laat de taart ongeveer 20 minuten bakken in de oven, en draai ze dan om op een schotel.
  7. Dien de taart lauw op, geflambeerd met wat calvados en geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
Tip

Voor een exotische versie vervang de appelen en calvados door bananen en rum.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 12 november 2012 om 10u33

Dank je Nelemaene voor de tips!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie