use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tarte Tatin met appel en vanille-ijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tarte Tatin met appel en vanille-ijs

Tarte Tatin met appel en vanille-ijs

Zin in tarte tatin? Dan is dit recept precies wat je zoekt. De makkelijkste manier om je favoriete gebak te maken en dikke punten te scoren bij je gasten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 appelen
  • 200 g suiker
  • 100 g Solo
  • 0.5 koffielepel witte azijn
  • 5 cl calvados
  • 500 g bladerdeeg
  • vanille-ijs

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Doe de Solo, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel.
  3. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snijdt ze in kleine blokjes.
  4. Leg de appelstukjes in de karamel en bedek ze met het deeg.
  5. Rol het overtollige deeg langs de binnenste rand van de taartvorm.
  6. Laat de taart ongeveer 20 minuten bakken in de oven, en draai ze dan om op een schotel.
  7. Dien de taart lauw op, geflambeerd met wat calvados en geserveerd met een bolletje vanille-ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.