Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Tartaar van zalm met chips

Al ooit zelf een tartaar willen maken maar u wist u niet hoe ?

100 ideeën stelt u voor: "Tartaar van zalm met chips".

Lees verder, print het receptje uit en probeer het !

Al ooit zelf een tartaar willen maken maar u wist u niet hoe ?

100 ideeën stelt u voor: "Tartaar van zalm met chips".

Lees verder, print het receptje uit en probeer het !

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties4 porties
voorgerecht
recipe image Tartaar van zalm met chips
  • Ingrediënten:
  • 300g zalmfilet van Iglo
  • 1 komkommer
  • 150 g zure room
  • 120 g grof zout
  • peper van de molen
  • dille
  • wodka
  • fijn zout
  • 60 g fijne suiker
  • cayennepeper
  • 2 aardappelen
  • frituurolie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • kreeftensaus:
  • 200 g bisque van kreeft
  • 2 eetlepels Bertolli olijfolie
  1. Bereiding:Bestrooi de zalm met een mengeling van suiker, grof zout, peper, dilletakjes en laat de vis 48 uur op een koude plaats trekken.
  2. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  3. Versnijd de vis in fijne blokjes en breng op smaak met peper van de molen, verse dille en een scheutje wodka.
  4. Schil de aardappels en versnijd ze eerst in een rechte vorm en daarna in driehoekjes.
  5. Frituur de plakjes in olie tot krokante chips.
  6. Schil de komkommer, verwijder de zaden, versnijd het vruchtvlees in fijne blokjes en meng met peper, zout, cayennepeper, gehakte dille, zure room en witte wijnazijn.
  7. Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje warm water.
  8. Knijp ze los en voeg ze toe aan het komkommermengsel.
  9. Plaats ronde vormen in het midden van de borden.
  10. Vul deze voor 2/3 met tartaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.