Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Voorbereiding1 uur 30 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Noord-Afrikaans
vlees
recipe image Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad
  • 1.2 kg lamsschenkel
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel verse gember fijngehakt
  • witte peper
  • saffraan
  • 1 stokje kaneel
  • Bertolli extra vergine
  • 100 g gedroogd pruimen
  • 2 eetlepels amandelen gepeld en fijngehakt
  • klontje Solo
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • snuifje kaneelpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaad
  1. Stoof het vlees langzaam gaar, samen met de knoflook, de gember, de peper, de saffraan, het kaneelpijpje en de olijfolie.
  2. Doe intussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de amandelen, een scheutje olijfolie, de Solo, de suiker, de honing, het kaneelpoeder en het sesamzaad.
  3. Laat dit mengsel langzaam karameliseren.
  4. Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over.
  5. Bestrooi met sesamzaad.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.