Spiesjes van fazant met zwarte pens en appelrozijncompote

25 (25)
35 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de compote: Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe alle ingrediënten voor de compote samen in een pot met zware bodem, roer goed en laat alles op een zacht vuur inkoken.
  2. Maak de spiesjes: Verdeel de savooi of sla in blaadjes en was zorgvuldig, dep droog. Sla de fazantfilets plat tussen 2 vellen keukenfolie en snijd ze in reepjes. Kruid met peper en zout en leg er een blaadje savooi of sla op. Rol de reepjes strak op. Snijd de pensen in schijfjes en rijg afwisselend met de fazantrolletjes aan een spies. Verhit een klontje Solo in een antikleefpan en bak de spiesjes 5 minuten op elke zijde. Houd warm.
  3. Maak de girolles: Maak de girolles schoon. Snijd de savooi of sla in fijne reepjes. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Verwarm een eetlepel Solo in een koekenpan en voeg de girolles, de knoflook en de savooi- of slablaadjes toe. Bak al omscheppend, tot de girolles mooi bruin zijn. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Alpha op 20 november 2015 om 12u48

Een lekker ideetje voor de feestdagen :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?