Recept 45**** (10 stemmen)

Speculaasjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SPECULAAS

tijd
130 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Meng de kruiden met Solo met de suiker.
  2. Zeef de bloem erboven en voeg de melk, het bakpoeder en het zout toe.
  3. Kneed met koele handen tot een soepele maar toch stevige deegbal. Laat in huishoudfolie minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Vet een bakblik in met Solo. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  5. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Druk er wat deeg in.
  6. Snij het overtollig deeg weg met een scherp mes.
  7. Draai de vorm om en geef er een flinke tik tegen zodat de figuurtjes eruit vallen.
  8. Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik.
  9. Bak ze in 20 tot 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn en haal ze dan van de plaat.
  10. Laat ze op een glad werkblad verder afkoelen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 175 g koude Solo, in blokjes
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 350 g bloem
  • 2 eetlepels volle melk
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • houten speculaasvorm

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Krista C op 29 januari 2009 om 11u28

Eindelijk een kruidenmengeling voor speculaas, ik heb al vele kruiden mengelingen gekocht maar nog steeds niet wat ik zoek....

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie