Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Soufflé van verse kaas en pompoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding30 min
  • Porties8 porties
goedkoop
nagerecht
overig europees
dessert
recipe image Soufflé van verse kaas en pompoen
  • 200 g suiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 40 g Solo
  • Solo om de vormen in te smeren
  • 2 dl melk
  • 40 g bloem
  • 400 g pompoen
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 g verse kaas
  • 3 eieren
  • 75 g noten
  • muntblaadjes
  1. Laat het pompoenvlees met de kaneelstokjes en de suiker in een pan met dikke bodem en 1 glas water afgedekt op zeer zacht vuur garen.
  2. Verwijder de kaneelstokjes, mix glad.
  3. Voeg dan de Solo, de melk, de bloem en de kaas toe.
  4. Splits de eierdooiers van de eiwitten en voeg de dooiers aan de bereiding toe.
  5. Klop de eiwitten zeer stevig op met 3 lepels suiker en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
  6. Smeer de vormpjes in met Solo en verdeel er het deeg in.
  7. Schuif ze 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
  8. Maal de noten zeer fijn.
  9. Bestrooi de soufflés met de noten en versier met de muntblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.