Soezen met panna cotta van donkere chocolade en mangotopping

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Voor de soezen (kunnen vooraf bereid worden):Verwarm de oven voor op 200°.
 2. Zeef de bloem. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en laat er de blokjes Solo in smelten. Meng er met een spatel de bloem door en roer goed tot het beslag loskomt van de bodem.
 3. Neem de pan van het vuur en roer er een voor een de 4 eieren onder. Laat het beslag een halfuurtje rusten.
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met grote vulmond en spuit een twintigtal soesjes met een doorsnede van +/- 3 cm op het bakpapier. Opgelet: laat minstens een ruimte van 3 cm tussen elk soesje, want ze nemen nog toe in volume tijdens het bakken. Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes 12 minuten in de voorwerwarmde oven. Neem ze na baktijd uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
 5. Voor de panna cotta: Week de gelatineblaadjes een tiental minuten in koud water.
 6. Bereid de panna cotta. Breng hiervoor in een sauspannetje 500 ml room aan de kook. Voeg een opengesneden vanillestokje en 30 g kristalsuiker toe. Roer goed. Als de room opnieuw kookt, verbrokkel dan de donkere chocolade erin en roer opnieuw tot de chocolade volledig gesmolten is.
 7. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en los ze al roerend op in de chocoladeroom. Giet de panna cotta in een kom en laat hem een halfuurtje afkoelen en opstijven.
 8. Voor de mangotopping: Breng in een kookpot 250 ml water met 250 g suiker aan de kook. Draai het vuur lager en laat inkoken tot een dikke suikerstroop. Schil de mango’s, snijd ze in kleine stukken en voeg ze bij de suikerstroop. Laat een vijftal minuten meekoken.
 9. Mix de mangosaus glad met de staafmixer en laat afkoelen.
 10. Afwerken en dresseren: Hak de hazelnoten grof en rooster ze krokant in een droge koekenpan. Hou apart.
 11. Maak een inkeping in de onderkant van elke soesje. Doe de afgekoelde panna cotta in een spuitzak met klein vulmondje en vul elk soesje ermee.
 12. Schik op elk bord 5 soesjes en lepel er wat van de mangotopping overheen. Werk royaal af met geroosterde hazelnootjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 23 oktober 2012 om 18u53

Dank je wel Mariejos. Houd je ons op de hoogte?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?