Recept 35*** (7 stemmen)

Sinaasappel-wortelmuffins

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Schil de wortel dun en rasp boven een grote kom op een fijne rasp.
  3. Zeef het meel, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erboven. Voeg de andere ingrediënten voor de muffins toe en meng alles met een pollepel of mixer goed door elkaar.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar.
  5. Was, terwijl de muffins in de oven staan, de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een steelpan. Pers de sinaasappel uit boven de geraspte schil in de pan, voeg de suiker toe en kook al roerende tot de suiker is opgelost. Laat de siroop van het vuur af even staan tot de muffins gebakken zijn.
  6. Snijd bovenin elke muffin een kruis en giet de sinaasappelsiroop (ca. 1 el per muffin) er heel langzaam in (als het te snel gaat neemt de muffin de siroop niet op). Serveer de muffins warm of koud.
Tip

Maak voor een garnering van het oranje laagje van een sinaasappelschil smalle reepjes en kook ze 5 minuten in de sinaasappelsiroop.

Je kunt aan het gemengde beslag 3-4 el chocoladedruppels of kleingesneden gedroogde abrikozen toevoegen.

Ingrediëntenvoor 12 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door wendy21 op 12 maart 2014 om 13u14

ziet er speciaal uit, ga dit toch wel eens proberen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie