Recept 45**** (24 stemmen)
Scampi’s en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Bak in een beetje Solo de kippenblokjes met het fijngesneden sjalotje bruin. Haal ze uit de pan en voeg de scampi’s met een fijngeplet teentje look toe. Laat de scampi’s een minuut of twee sudderen, giet vervolgens de Pernod in de pan en flambeer de scampi’s. Wanneer de vlam gedoofd is, haal je de scampi’s uit de pan. Leg ze samen met de kippenblokjes in een schaal en houd warm. Maak de saus door in dezelfde pan de room en de saffraan toe te voegen. Laat even opkoken. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg die bij de saus samen met de bieslook. Laat nog een minuut sudderen. Giet de saus over de scampi’s en de kippenblokjes en dien op met rijst.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 500 g kippenfilet, in blokjes gesneden Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 el Solo Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 sjalot Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 25 middelgrote scampi’s Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 teentje look Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1/2 glaasje Pernod Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 250 ml room Voeg toe aan je boodschappenlijst
- saffraanpoeder Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 tomaat Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 el fijngesneden bieslook Voeg toe aan je boodschappenlijst
- rijst Voeg toe aan je boodschappenlijst
Gepost door Delicious op 19 augustus 2010 om 00u21
Ik heb het al verschillende keren klaargemaakt, 't is echt lekker en bovendien is het snel klaar. Bedankt Jeroen!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?