Scampi met salsa van kerstomaten

6 (6)
20 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder het darmkanaal van de scampi's. Snipper de chilipeper fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Hak de platte peterselie grof. Meng met de sherry en olijfolie en laat de scampi's hierin minstens 4 uur marineren in de koelkast. 
  2. Maak de salsa: Snijd de kerstomaten in stukjes en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de platte peterselie en chilipepers fijn en meng met de kerstomaten. Werk af met limoensap en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Haal de scampi's uit de marinade. Verhit wat Solo in een pan en bak de scampi's kort aan alle kanten. Serveer ze met de salsa.

  4. TIP: Heb je je scampi's graag extra pittig in dit zuiderse gerecht? Laat ze dan minstens 4 uur marineren.

Tip

Serveer met zuurdesembrood en olijfolie van goede kwaliteit.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door zizi op 14 september 2015 om 15u47

ik ga dit gerecht ook eens maken ziet er smakelijk uit

Gepost door Solo op 21 september 2015 om 13u39

Laat ons zeker weten wat je ervan vond!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?