Recept 45**** (6 stemmen)

Scampi met salsa van kerstomaten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Snelle recepten

tijd
20 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder het darmkanaal van de scampi's. Snipper de chilipeper fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Hak de platte peterselie grof. Meng met de sherry en olijfolie en laat de scampi's hierin minstens 4 uur marineren in de koelkast. 
  2. Maak de salsa: Snijd de kerstomaten in stukjes en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de platte peterselie en chilipepers fijn en meng met de kerstomaten. Werk af met limoensap en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Haal de scampi's uit de marinade. Verhit wat Solo in een pan en bak de scampi's kort aan alle kanten. Serveer ze met de salsa.

  4. TIP: Heb je je scampi's graag extra pittig in dit zuiderse gerecht? Laat ze dan minstens 4 uur marineren.
Tip

Serveer met zuurdesembrood en olijfolie van goede kwaliteit.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door zizi op 14 september 2015 om 15u47

ik ga dit gerecht ook eens maken ziet er smakelijk uit

Gepost door Solo op 21 september 2015 om 13u39

Laat ons zeker weten wat je ervan vond!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie