use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roomsoezen met chocoladesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roomsoezen met chocoladesaus

Roomsoezen met chocoladesaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de soezen:
  • 50 gram Solo
  • 1 tl suiker
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • Voor de room:
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 15 gram Maizena Plus
  • 150 ml slagroom
  • spuitzak

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. We beginnen met de soezen. Kook 125 ml water met de Solo margarine, een snuifje zout en de suiker. Voeg de bloem toe en laat goed drogen op een hoog vuur.
  3. Laat een minuut afkoelen en voeg de eieren één per één toe. Vul een spuitzak met dit deeg en spuit zo'n 16 à 20 soezen. Strijk af met een beetje opgeklopt ei. Bak ze 10 à 15 minuten in de oven.
  4. Voor de room, snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Kook de melk met het vanillestokje.
  5. Klop de dooiers op met de suiker en voeg dan de Maizena Plus toe. Giet de kokende melk op de dooiers en breng weer aan de kook. Laat even doorkoken, blijf flink roeren en laat daarna de crème afkoelen.
  6. Klop de slagroom op en spatel onder de crème.
  7. Maak een kleine opening in de soesjes. Vul een spuitzak met de crème en spuit het in de soesjes. Serveer ze met een koude chocoladesaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.