Quiche lorraine

24 (24)
35 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het deeg in een met Solo ingevette taartvorm en prik met een vork in het deeg.
  3. Laat de spekreepjes 2-3 minuten goudbruin kleuren op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op een absorberend papier.
  4. Snij de ham in blokjes. Klop de eieren, de melk en de Solo Crèmefine Licht samen op.
  5. Voeg peper, zout en een beetje versgeraspte nootmuskaat toe. Verdeel de ham, de spekreepjes en de kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en de vulling hazelnootbruin is.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Rudipeters op 03 juli 2020 om 11u27

Zeer smakelijk gerecht. Ik heb wel de geraspte kaas vervangen door mozarella en vond de quiche daardoor luchtiger

Gepost door Solo op 03 juli 2020 om 14u40

Beste Rudi, dat is inderdaad een heel goed idee! Becdankt voor de tip. Groetjes, het Solo-team

Gepost door Solo op 03 juli 2020 om 14u41

Beste Rudi, dat is inderdaad een heel goed idee! Becdankt voor de tip. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?