use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pruimentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pruimentaart

Pruimentaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    2 uur 10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g verse gist
  • 250 ml melk
  • 240 g bruine suiker
  • 250 g gewone bloem
  • 250 g Maïzena
  • 16 g vanillesuiker / 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren en 2 eidooiers
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 350 g verse of gedroogde pruimen (Verse: halveer en verwijder de pit)
  • Voor de crumble:
  • 60 g Solo
  • 120 g suiker
  • 130 g bloem

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een vierkante bakvorm (30x30 cm) in.
  2. Maak eerst het rijsmiddel: meng de gist met een halve kop warme melk, twee eetlepels suiker en twee eetlepels bloem. Zet dit mengsel op een warme plek en laat het rijzen (7 à 10 minuten).
  3. Zeef de bloem en Maïzeina in een kom, voeg de Solo toe, samen met het rijsmiddel, de eieren en de eidooiers, en meng het beslag goed. Voeg de rest van de warme melk, de bruine suiker, het gemberpoeder en de vanille aan het geheel toe. Kneed het deeg tot het elastisch wordt en niet langer kleverig is. Doe het deeg daarna in een kom, bedek het met huishoudfolie en laat het rijzen op een warme plaats tot het dubbel zo groot geworden is (dat zal ongeveer 40 minuten duren).
  4. Als het deeg dubbel zo groot geworden is, plaats je het in de bakvorm en schik je er de pruimen op.
  5. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng het geheel goed met je handen. Strooi de crumble over de pruimen. Bak je taart gedurende 45 minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de taart al gaar is door met een brochettestokje of tandenstoker in het midden van de taart te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Is dat niet het geval, bak de taart dan nog wat langer en controleer opnieuw. Laat de taart afkoelen en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.