Pruimentaart met crumble

Een taart van pruimen met crumble? Daar kan niks aan tippen. Zeker niet als je weet hoe makkelijk een taart als deze is. Maak indruk met Solo's recept.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak eerst het rijsmiddel: meng de gist met een halve kop warme melk, twee eetlepels suiker en twee eetlepels bloem. Zet dit mengsel op een warme plek en laat het rijzen.
  3. Zeef de bloem in een kom. Voeg het rijsmiddel toe, samen met de Solo, de eieren en de eidooiers en meng het beslag goed. Voeg de rest van de warme melk, de bruine suiker, de vanillesuiker en de peperkoekkruiden toe. Kneed het deeg en zet het opzij.
  4. Laat het deeg rijzen tot het dubbel zo groot geworden is. Dan plaats je het in een ingevette en bebloemde bakvorm en schik je er de pruimen op.
  5. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng het geheel goed met je handen. Strooi de crumble over de pruimen. Bak je taart gedurende 45 minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de taart al gaar is door met een brochettestokje of tandenstoker in het midden van de taart te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Is dat niet het geval, bak de taart dan nog wat langer en controleer opnieuw. Laat de taart afkoelen en dien op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?