use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes

Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g snijbonen
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 0.5 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 200 g rundergehakt
  • cayennepeper
  • 1 sjalotje
  • 1 eidooier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de puntjes en eventuele draden van de lange bonen en snijd de bonen in schuine stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook en snijd de teen in ragfijne plakjes. Snipper of rasp het sjalotje fijn. Kneed het gehakt met zout, cayennepeper, sjalot en de eidooier goed door.
  2. Snijd met de punt van een mes op 1 cm van de rand van de deeglapjes rondom een dun lijntje (niet door en door snijden!). Vouw dit ‘randje’ omhoog. Verdeel het gehakt over de lapjes deeg en bak ze 15 à 20 min.
  3. Breng ondertussen water met zout aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze ongeveer 8 min. Giet de snijbonen af en verwarm in de pan de vloeibare margarine. Fruit hierin de plakjes knoflook een half minuutje op laag vuur. Doe dan de uitgelekte snijbonen terug in de pan en bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Warm al omscheppend nog een 1 minuutje door.
  4. Serveer de bonen met de gehaktpasteitjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.