Recept 05 (0 stemmen)

Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerechten

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de puntjes en eventuele draden van de lange bonen en snijd de bonen in schuine stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook en snijd de teen in ragfijne plakjes. Snipper of rasp het sjalotje fijn. Kneed het gehakt met zout, cayennepeper, sjalot en de eidooier goed door.
  2. Snijd met de punt van een mes op 1 cm van de rand van de deeglapjes rondom een dun lijntje (niet door en door snijden!). Vouw dit ‘randje’ omhoog. Verdeel het gehakt over de lapjes deeg en bak ze 15 à 20 min.
  3. Breng ondertussen water met zout aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze ongeveer 8 min. Giet de snijbonen af en verwarm in de pan de vloeibare margarine. Fruit hierin de plakjes knoflook een half minuutje op laag vuur. Doe dan de uitgelekte snijbonen terug in de pan en bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Warm al omscheppend nog een 1 minuutje door.
  4. Serveer de bonen met de gehaktpasteitjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?