Recept 45**** (9 stemmen)

Poolse appelkruimeltaart met ijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

De lekkerste ijs- en gebakcombo

tijd
70 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Snijd de Solo in kleine stukjes. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer snel tot een kruimeldeeg. Schep de helft van het deeg in een kommetje en dek het af met folie. Meng de rest van het deeg tot een compacte bal. Pak het deeg in folie en laat beide degen in de koelkast 30 minuten rusten.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker en marmelade.
  4. Kook de appel 1 minuut op een hoog vuur, zet het vuur laag en kook nog 5 minuten, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat het appelmengsel van het vuur tot gebruik afkoelen.
  5. Bedek de voorbereide bakvorm gelijkmatig met het compacte deeg, doe dit met je vingers. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schep het appelmengsel op de voorgebakken bodem. Verdeel het kruimeldeeg er gelijkmatig over. Bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart (warm of koud) in 6 stukken of punten, zet deze op bordjes en schep op elk een bolletje ijs.
Tip

Deze Poolse appeltaart kun je ook met yoghurt of kwark serveren in plaats van met ijs.

Het is heerlijk om over de voorgebakken taartbodem eerst 50 g verkruimelde marsepein te strooien en dan pas het appelmengsel erop te scheppen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie