Pompoenhutsepot met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoom de pompoen gaar in een vergiet boven een pot kokend water (rechtstreeks koken, maakt het vruchtvlees te waterig).
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar en voeg die bij de gestoomde pompoen. Stoemp dit tot een mooie puree.
  4. Voeg het klontje Solo toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er vervolgens de diepvrieserwten onder.
  5. Snij de chorizo in schijfjes en meng deze ten slotte ook onder de hutsepot.
  6. Doe de hutsepot in een vuurvaste schotel en zet nog 2 minuten in de oven.
  7. Werk af met wat gesnipperde bieslook

Tip

Serveer mosterd bij dit gerecht, dat is een heerlijk pittige combinatie.

Tips van Jeroen

Kies zelf welke chorizo. Er zijn variaties van erg pikant tot lekker zacht.

Wil je dit gerecht aan kinderen serveren? Kies dan eerder voor een worstje, zoals een chippolata of merguez.

Vervang de pompoen eens door wortelen. -

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (20)

Gepost door Cécile Bourgois op 24 oktober 2016 om 20u19

Zou wel zoete aardappelen gebruiken ipv gewone , ik kies altijd de milde chorizo maar dat is persoonlijke smaak .

Gepost door Solo op 25 oktober 2016 om 15u36

Hoi Cecile, bedankt voor jouw bericht. Je kan inderdaad altijd een ingrediënt aanpassen, als dat jou meer aanspreekt. Geniet nog van onze Solo-gerechten! :) Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?