Pokémoncake Pokéball

Een Pokémon cake maken? Met dit lekkere Pokémon Pokéball cakerecept gegarneerd als een echte Pokéball zet je en heel bijzondere cake op tafel. Iedereen raakt vast in de ban van deze overheerlijke Pokémon Pokéball cake.

3 (3)
70 min

Ingrediënten voor 16 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de Pokémon cake de oven voorverwarmen op 180 °C (heteluchtoven: 160 °C). De springvorm met bakpapier bekleden (of invetten met boter) en bestrooien met bloem. Met de gardes van de handmixer de Solo margarine en de suiker romig opkloppen. De eieren er nadien één voor één onder roeren.
  2. De bloem met het puddingpoeder en een snuifje zout mengen en in twee keer de Fanta kort en zorgvuldig onder het deeg roeren. Het deeg in de vorm gieten en in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven plaatsen en gedurende 30 tot 35 minuten laten bakken. Met een priem in de cake prikken. Wanneer er geen deeg meer aankleeft is de cake klaar. De cake ongeveer 15 minuten laten afkoelen en uit de vorm halen. Laten afkoelen.
  3. Voor het glazuur, de chocolade in stukken breken en op een zacht vuurtje in de room laten smelten. Laten afkoelen, over de cake verdelen en een beetje stevig laten worden (eventueel een paar minuten in de koelkast zetten) maar niet helemaal hard laten worden.
  4. De bovenkant van de cake zoals een Pokéball versieren met bruine chocoladepastilles, minimarshmallows en frambozen. U kunt het best beginnen met een bruine chocoladepastille in het midden te leggen, met daarrond twee cirkels minimarshmallows. Dan vanaf de witte cirkel tot aan de rand twee rijen bruine chocoladepastilles leggen. De twee helften die zo ontstaan zijn, opvullen met frambozen en minimarshmallows. Wij hebben van de grote frambozen onderaan een stukje afgesneden.

Tip

In een seizoen waarin er geen frambozen te koop zijn, kunt u als garnering op de Pokémoncake Pokéball ook rode chocoladepastilles gebruiken en in plaats van de minimarshmallows witte chocoladepastilles.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door tabram op 18 augustus 2016 om 17u09

probeer deze straks uit, m'n zoon wordt 21 vandaag en is volop pokemons aan het vangen. hieraan gaat hij zich niet verwachten. :)

Gepost door Solo op 23 augustus 2016 om 13u07

Hey Tabram! Heeft het gesmaakt? Wat vond je zoon van de Pokemoncake :-) ?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?