Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Passievruchtenroom en krokante kerstkoekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
bijgerecht
Vegetarisch
dessert
recipe image Passievruchtenroom en krokante kerstkoekjes
  • 1 citroen
  • 12 passievruchten
  • 100 ml passievruchten - of tropische limonadesiroop
  • 4 bollen Fermette vanille-ijs
  • nootmuskaat
  • 150 ml slagroom
  • 12 krokante kerstkoekjes
  1. Rasp de citroenschil boven een schaal. Halveer 8 passievruchten en schep de inhoud van de schil (het passiefruit) bij de citroenrasp. Roer er de limonadesiroop en een snuifje nootmuskaat door en laat het mengsel minimaal 15 minuten trekken maar een nachtje mag ook.
  2. Roer vlak voor het opdienen het ijs los in een schaal met het passievruchtmengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het passievruchtijsmengsel. Verdeel over 4 elegante hoge glazen.
  3. Halveer de 2 overgebleven passievruchten en schep het passiefruit op de passievruchtenroom. Zet de glazen op borden en leg de koekjes ernaast.
Voeg voor de volwassen een scheutje cream sherry aan het passievruchtenmengsel toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.