Recept 15* (1 stem)

Paprika-rijstsalade met ijsbergsla en garnalen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

salades

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de paprika’s in kleine stukjes, de sla in smalle reepjes en de augurkjes in plakjes.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de garnalen met de paprika 4 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat op een bord afkoelen.
  4. Roer de slasaus, het citroensap en naar smaak wat peper en zout door elkaar tot een dressing.
  5. Meng de rijst met de gebakken paprika, garnalen, de augurk en de dressing. Schep vlak voor het eten de reepjes sla erdoor.
  6. Verdeel de salade over 4 borden.
Tip

Maak het gerecht ook eens door de paprika te vervangen door 300 g bleekselderij en voeg 4 eetlepels grof gehakte verse dille aan de salade toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie