Pannenkoeken met appel en karamel
Zin in pannenkoeken met appel en karamel? Probeer dit recept als je een heerlijk zoet nagerecht op tafel wil zetten. Scoren maar!
50 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 100 g Maïzena
- 100 g bloem
- 4 dl melk
- 2 eetlepels rum
- 2 appelen
-
- 8 eetlepels suiker
-
15 cl Solo Crèmefine Licht
-
50 g Solo
- 4 eieren
Bereidingswijze
- Meng de maïzena met de bloem, de melk, de eieren en de rum tot een glad pannenkoekendeeg.
- Laat 30 minuten rusten.
- Snij ondertussen de appelen in schijfjes en laat ze in de Solo Vloeibaar bakken, samen met de helft van de suiker.
- Hou ze warm.
- Smelt de 50 g Solo met de rest van de suiker en de Solo Crèmefine Licht en laat tot een lichte karamel indikken op een zacht vuur.
- Bak de pannenkoeken in Solo , schik er de appels op, overgiet met de karamel en dien op.
Tip
Wist je dat een heel klein beetje zout de smaken in je beslag voor pannenkoeken met appel en kaneel volledig in balans kan brengen? Probeer het zelf!
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door steph86 op 08 september 2010 om 21u24
Misschien nog een tip voor de pannekoek-leken onder ons: voor je de eieren toevoegt aan het deeg, de eieren scheiden en het eiwit stijf kloppen, voor extra luchtige pannekoeken.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?