Recept 45**** (3 stemmen)

Pancakes met ananas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pannenkoeken bakken

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de ananas, verwijder de ruwe ‘oogjes’ en snijd hem in plakjes van een halve centimeter. Snijd de harde kern van elk plakje eruit. Doe de ananasschijven in een kom en strooi er wat kristalsuiker over.
  2. Meng de melk, de bloem, de eieren en de rest van de suiker met de klopper in een ruime kom. Giet het beslag door een fijne zeef om eventuele klontertjes weg te werken.
  3. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een koekenpan. Doe een schijfje ananas in de pan en bak het tot het lichtjes karameliseert. Draai het om en bak nog even verder. Overgiet de ananas met een pollepel van het beslag, verspreid het beslag al draaiend over de hele pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin (draai voorzichtig met een spatel, zodat de pannenkoek niet scheurt).
  4. Herhaal dit tot al het deeg verwerkt is. Serveer de pannenkoeken warm.
Tip

Verse ananas kan een lichtzure smaak hebben, strooi daarom net voor het serveren wat poedersuiker op de pannenkoeken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door GERDALEEN op 20 maart 2015 om 11u30

Gemakkelijk te maken. Heb het gedaan met ananas uit blik. Kleinkinderen hebben er van gesmuld.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie