origineel recept brusselse wafels

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem in een kom en strooi de suiker erover. Verwarm het water op tot ze lauw is en los de gist er in op. Verwarm de melk voeg deze onder mengen toe aan het bloem, vervolgens het water. Zet de boter op een héél zacht vuur zodat ze langzaam kan smelten zonder te bruinen, als alternatief kun je deze voor korte tijd op de laagste stand in de microgolf plaatsen. Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg alsook de vloeibare boter. Klop het eiwit op en voeg toe. Meng goed en voeg als laatste het zout toe en meng nog even door.
  2. Laat het deeg op een warme maar tochvrije plaats gedurende een half uurtje rijzen, het deeg zal in volume nagenoeg verdubbelen.
  3. Door het aanwezige vetstof in het deeg is het niet nodig om je wafelijzer in te vetten. Giet het deeg gelijkmatig op het ijzer, sluit het en keer direct om. Laat het de voorziene tijd bakken (meestal rond de 4 minuten) en haal de wafels uit met een wafelvork.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door Lu-Ming op 22 december 2021 om 10u49

Het spuitwater moet wel of kamertemperatuur zijn, dus niet koud uit de frigo. Ik woon in China dus gebruik ik geen Solo boter. Het resultaat is hetzelfde. Voor Brusselse wafels gebruik je gewone bloem of zelfrijzende bloem. Je kunt van gewone bloem zelfrijzende bloem maken door bakpoeder bij te voegen: 500 gram bloem plus een zakje bakpoeder (16 gram). Zo maakt Jeroen Meus zijn Brusselse wafels ook. Ben je ook zeker dat je deeg zal rijzen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?