Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Orecchiette met broccoli en rode ui

Een prachtpasta, deze orechiette met broccoli en romige ricotta! Met dit makkelijke recept heb je hem in nog geen halfuur op tafel staan. Overheerlijk...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd12 min
  • Voorbereiding12 min
  • Porties4 porties
goedkoop
hoofdgerecht
Vegetarisch
pasta
recipe image Orecchiette met broccoli en rode ui
  • zout
  • 400 g orecchiette pasta
  • 4 eetlepels Solo
  • vers gemalen zwarte peper
  • 100 g ricottakaas
  • chiliolie
  • 600 g broccoli
  • 2 teentje look
  • 1 rode ui
  1. Snij de blaadjes en de stronk van de broccoli los.
  2. Schil de stronk en snij fijn.
  3. Halveer de grote broccoliroosjes of snij ze in vieren.
  4. Kook ze in ruim kokend water met zout gaar en giet af in een zeef.
  5. Laat schrikken in ijskoud water.
  6. Kook de orecchiette in ruim kokend gezouten water in twaalf minuten gaar, giet af en vang het kooknat op.
  7. Bak intussen de broccoliroosjes zachtjes in wat Solo.
  8. Snij de knoflook in plakjes en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.
  9. Voeg de orechiette toe en schep er een paar eetlepels van het kooknat door.
  10. Voeg de rest van de Solo toe, roer kort door en breng goed op sm aak met zout en zwarte peper.
  11. Doe alles in een grote kom.
  12. Verdeel hierover kleine stukjes ricottakaas en uienringen en bedruip tot slot met chiliolie.
Als u van gerechten met een stevige smaak houdt, roer er dan aan het eind wat fijn gehakte ansjovis en vers geraspte Parmezaanse kaas door.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.