Recept 45**** (6 stemmen)

Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba's

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los de 2 kippenbouillonblokjes op in 1 liter kokend water en pocheer er de kipfilets 5 minuten in gaar.
  2. Verwijder indien nodig het darmkanaal van de gamba's (dit kan namelijk een bittere smaak aan de gamba's geven. Snijd de gamba's in aan de rugzijde en trek er het zwarte, draadachtige gedeelte voorzichtig uit).
  3. Borstel de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en voeg er de sjalot aan toe. Pers er het teentje knoflook bij en laat kort stoven. Voeg dan de shiitake toe en bak een tweetal minuutjes op hoog vuur. Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout.
  4. Trek de gepocheerde kip in fijne reepjes en voeg ze toe aan de shiitakeroomsaus. Als de saus iets te dik is, voeg dan eventueel 1 à 2 eetlepels van de kippenbouillon toe. Laat nog twee minuutjes verderstoven en voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
  5. Kook de lasagnavellen beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de gamba's twee minuutjes. Kruid met peper en zout.
  6. Leg op elk bord een vel lasagna en leg er enkel lepels van de kip-shiitakesaus op. Plooi dicht en lepel er nog wat extra saus overheen. Werk elk bord af met twee gebakken gamba's en wat gehakte peterselie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door blekky op 09 september 2015 om 22u40

waar vindt ik die shiitake (Chinese champignons) heb die noch nooit gezien groetje roger

Gepost door Solo op 14 september 2015 om 13u38

Die vind je in de groentenafdeling van je supermarkt Blekky. Vraag anders even hulp aan een medewerker als je ze niet meteen vindt want ze zijn superlekker en zeker het proberen waard!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie