Recept 55***** (8 stemmen)

Omgekeerde perziktaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven)
  2. Zeef de bloem boven een kom. Roer de Solo, de suiker, een snufje zout en de eierdooier met een pollepel of mixer erdoor. Vorm er met een koude hand snel een stevige deegbal van. Druk deze een beetje plat, pak in folie en leg het deeg 30 minuten in koelkast.
  3. Giet het sap van de perziken af, dep de perziken droog en snijd elke helft in 2-3 parten.
  4. Bedruppel de met bakpapier bedekte cakevorm gelijkmatig met 30 g (ca. 3 el) Solo. Strooi er 30 g (ca. 3 el) suiker en de pistachenootjes over. Bedek de bodem met parten perzik.
  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak van ca. 20 cm Ø. Verwijder met een kwast de overtollige bloem van het deeg en leg de deegplak op de perziken in de vorm. Duw de randen een beetje naar beneden.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Leg een groot bord op de vorm.
  7. Klem het bord en de vorm met beide handen en met een doek stevig vast en keer de vorm in één keer heel snel om.
  8. Haal de vorm langzaam van het bord. Verwijder het bakpapier. Snijd de taart (warm of koud) in 8 punten.
Tip

Je kunt deze taart eventueel in een springvorm bakken maar die moet dan wel heel goed afsluitbaar zijn want anders lekt het vocht eruit.

Besprenkel de perziken voor het bakken met een paar druppels citroen- of sinaasappelsap.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door niknak op 22 juli 2014 om 18u39

Overheerlijke taart! Ik heb ze alleen niet genoeg laten bakken, volgende keer iets langer dus. Ik heb ook verse perziken gebruikt, deze lagen nog in de fruitschaal. En de noten heb ik gewoon weggelaten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?