use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image New York Cheesecake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Wat kan zo'n New York cheesecake toch zalig smaken, vind je niet? Dit recept toont je stap voor stap hoe je zelf complimenten scoort met deze populaire taart.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • Bodem:
  • 200 g biscuitjes
  • 75 g Solo
  • Vulling:
  • 1 citroen
  • 30 g maïzena (ca. 3 el)
  • 450 g verse roomkaas
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 5 eieren
  • poedersuiker
  • Extra:
  • springvorm 20 cm Ø (bodem en rand bedekt met bakpapier)
  • liefst een foodprocessor of staafmixer met beker, anders een deegroller en een grote plastic zak
  • plasticfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  2. Maal de koeken fijn in een foodprocessor of met de staafmixer of doe ze in een plastic zak, leg deze op het aanrecht en rol de koekjes met de deegroller tot fijne kruimels.
  3. Smelt de Solo in een ruime steelpan en roer de koekkruimels erdoor.
  4. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de voorbereide springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
  5. Was de citroen met warm water. Rasp de schil dun boven een grote kom. Pers de citroen uit en voeg ca. 2 el sap aan de schil toe (de rest van het sap wordt niet gebruikt).
  6. Roer de maïzena door de citroen en meng met behulp van een pollepel of mixer met de verse roomkaas, de basterd- en de vanillesuiker. Splits de eierdooier en het eiwit van 1 ei. Roer de eierdooier door het kaasmengsel en voeg dan een voor een de andere eieren toe.
  7. Schenk het roomkaasmengsel op de bodem in de voorbereide vorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart 50-60 minuten tot de vulling vrij stevig is.
  8. Zet de oven uit, laat de ovendeur een stukje open en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Bedek dan met plasticfolie en laat de cheesecake vervolgens een dag of een nacht in de koelkast verder opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart met een lang glad mesje los van de papieren rand. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd in 8-10 punten.
Bestrooi de bovenkant van de cheesecake voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel of cacao.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.