Recept 55***** (2 stemmen)

Nasi met groente en pinda's

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Spoel de rijst af onder koud stromend water, laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika's en snijd in kleine stukjes. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Maak de bosuien schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de pinda's grof en de peterselie fijn.
  3. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de rode paprika en de kool toe. Roerbak 6 minuten, voeg de helft van de bosuien en de rijst toe en roerbak nog eens 4 minuten. Meng de pinda's erdoor, de helft van de peterselie en ketjap naar smaak.
  4. Verdeel over 4 voorverwarmde borden en strooi de rest van de bosuien en peterselie erover uit.
Tip

Als u van pittig houdt, kunt u tegelijkertijd met de paprika een fijngesnipperde Spaanse peper toevoegen (hoe meer u gebruikt, des te heter het wordt). Voor een pittig effect kunt u ook sambal gebruiken. Zet de pan op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie