Mascarpone kersentaart. Zonder oven!!

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

 1. Deze heerlijke taart die je niet hoeft te bakken, maar in de koelkast op moet laten stijven is een groot succes. Ook heerlijk als nagerecht.
 2. Is de taart alleen bestemd voor volwassen, zet de kersen dan eerst een nachtje in de Kirsch. Is nog lekkerder!Voor de bodem:
 3. 175 gram lange vingers -
 4. 140 gram gesmolten boter.
 5. Voor de vulling:
 6. 1 pot kersen (uitlekgewicht 350 gram) -
 7. Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier.
 8. Voor de bodem van de taart de lange vingers in een plastic zak doen en door middel van een deegrol hiervan hele fijne kruimels maken.Of in de keukenmachine malen.
 9. De kruimels door de gesmolten boter roeren.
 10. De lange vingermassa over de bodem van de springvorm verdelen en plm. 30 minuten in de koelkast zetten totdat de boter weer stevig is geworden.
 11. Voor de vulling:
 12. Kersen goed uitlekken (sap opvangen!) en tot 250 ml aanvullen met water. Sap opzij zetten.
 13. Kersen over de lange vingerbodem verdelen.
 14. Bereidingswijze
 15. Gelatineblaadjes weken in koud water. Mascarpone met 100 ml slagroom, suiker en citroensap door elkaar roeren. Gelatine goed uitknijpen en in een kleine pan met matige warmte oplossen.
 16. 3 eetlepels van de mascarponemassa door de opgeloste gelatine roeren en daarna door de rest van de mascarponemassa roeren. Dit in de koelkast zetten tot de massa wat dikker begint te worden.
 17. Rest van de slagroom stijf kloppen en door de wat dikker geworden mascarpone-massa spatelen. (niet kloppen of roeren, maar lepelen!).
 18. Taart nu plm. 1 uur in de koelkast zetten.
 19. Voor de bovenkant de taartina met het kersensap en de suiker volgens de aanwijzingen op het pakje bereiden. Gelei over de taart verdelen en door middel van de achterkant van een lepel of mes een marmer-effect maken.
 20. Serveertips
 21. Heerlijk als nagerecht of bij de koffie of thee

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?