Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Lamsgehaktschotel

Wil je iedereen verrassen met een heerlijke ovenschotel met lamsgehakt? Sla je slag met dit supereenvoudige recept. Succes gegarandeerd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
vlees
recipe image Lamsgehaktschotel
  • Solo
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 8 sneetjes brood
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 2 lenteuitjes
  • 1 grote courgette
  • 4 tomaten
  • tijm
  • 200 g mozzarella
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  1. Verwarm een oven voor op 180 °C.
  2. Snij het ontkorste brood in blokjes en bak ze krokant in Solo.
  3. Roerbak het gehakt in Solo, meng met geperste look, de Provençaalse kruiden, het ei en de gehakte lente-uitjes. Kruid met peper en zout.
  4. Strijk een ovenschotel in met Solo en strooi er de broodblokjes in.
  5. Verdeel daarover het gehakt.
  6. Bedek met een laag dunne courgetteplakjes, uiringetjes en tomatenplakjes.
  7. Bestrooi met tijm, peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
  8. Strooi de mozzarella bovenop en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Let op: het lamsgehakt voor deze ovenschotel bevat minder vet. Kleeft het aan je pan? Voeg dan wat extra Solo toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.