use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsgebraad met rozemarijn en linzen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsgebraad met rozemarijn en linzen

Lamsgebraad met rozemarijn en linzen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 800 g lamsgebraad
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 2 dikke wortelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 takken selder
  • 3 takjes rozemarijn
  • 500 g fijne sperzieboontjes
  • 3 worteltjes
  • 300 g raapjes
  • 2 sjalotten
  • 250 g linzen uit blik

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de wortels en snijd ze in grove stukken. Was de selder en snijd hem in stukken. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Pel de teentjes look en snijd ze grof. Spoel de rozemarijntakjes.
  3. Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een braadpan. Kruid het vlees met peper, zout en wat zacht paprikapoeder. Leg het in de braadpan. Draai het gebraad regelmatig met een vleestang en schroei het aan alle kanten mooi dicht in de hete Solo.
  4. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een braadslede. Haal het gebraad uit de pan en leg het in de braadslede. Schik de wortel, de selder, de ui en de knoflook erbij en voeg de takjes rozemarijn toe. Schuif het gebraad 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Was de sperzieboontjes en snijd ze in fijne stukjes (+/- een centimeter). Schil de worteltjes en de rapen en snijd ze ook in fijne blokjes. Pel en versnipper de sjalot.
  6. Verhit twee eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en stoof er de sjalot in aan. Voeg er de andere groenten aan toe. Kruid goed met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten stoven op een zacht vuurtje. Giet het blik linzen af, spoel kort onder koud water en laat goed uitlekken. Voeg de linzen aan de groenten toe en laat alles nog een vijftal minuutjes verder stoven. Neem de pan van het vuur en houd warm.
  7. Haal nu het lamsgebraad uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich mooi verdelen over het gebraad. Het vlees zal mooi rozig gebakken zijn.
  8. Neem een platte schaal en schik hierop een bedje van de gestoofde groenten. Snij het lamsgebraad in mooie plakken en dresseer het op bovenop de groentjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.