Koude cheesecake-glaasjes met kersen

2 (2)
80 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

  • Solo Patisserie
  • Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 200 g volvette roomkaas
  • 200 ml slagroom (min. 30 % vet)
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el gelatinepoeder (9 g)
  • 125 ml heet water
  • Taartbodem:
  • 2 glazen fijngemalen koekjes (vb. petit-beurre of zandkoekjes)
  • 40 g poedersuiker
  • Kersensaus:
  • 100 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
  • 2.5 el suiker (30 g)
  • 1 tl Maïzena (4 g)
  • 6 glazen/bokaaltjes (250 ml)

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom op, samen met de poedersuiker. Voeg er lepel per lepel de roomkaas aan toe. Voeg 25 g Solo Patisserie toe en meng nogmaals. Los de gelatine op in 100 ml heet water, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel.
  2. Smelt 80 g Solo Patisserie en voeg er de koekjeskruimels en de poedersuiker aan toe. Meng goed met een lepel. Verdeel het mengsel over de bodem van de glazen en druk lichtjes aan. 
  3. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Zet in de koelkast gedurende ongeveer een uur. 
  4. Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is. Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt. 
  5. Laat de kersensaus afkoelen en versier er daarna de glazen mee. 
  6. Je cheesecake-glaasjes zijn klaar!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door motar op 19 december 2016 om 15u31

Met hoeveel gelatineblaadjes komt 2 eetlepels gelatinepoeder overeen ?

Gepost door Solo op 20 december 2016 om 13u22

Dag Belga, leuk om te horen dat je de cheesecake met kersen gaat uitproberen! 1 eetlepel gelatinepoeder komt ongeveer overeen met 6 gelatineblaadjes. Nog veel bakplezier gewenst! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?