Konijn met look en saffraanrijst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrijk het konijnenvlees met de witte wijnazijn en laat het 1 uur koel staan. Was en halveer de knoflookbollen. Dep het konijnenvlees droog, kruid het met peper en zout en wentel de stukken even in bloem.
  2. Verhit wat Solo margarine in een brede pan (zodat alle stukken konijn naast elkaar kunnen liggen). Leg er eerst de knoflook in met de snijkant naar beneden, laat even fruiten en haal de knoflook er vervolgens weer uit.
  3. Braad het vlees langs alle kanten aan. Leg er de knoflook opnieuw bij en overgiet met de witte wijn. Laat even doorkoken en voeg de tijm en een takje rozemarijn toe. Dek af en laat op een zeer zacht vuurtje garen (ca. 45 minuten). Keer het vlees regelmatig om en voeg indien nodig een scheutje water toe.
  4. Bereid ondertussen de saffraanrijst: pel en snipper de ui, stoof hem glazig in een kleine hoeveelheid Solo en roer er de rijst door. Voeg de saffraandraadjes en de bouillon (1,5 bouillonblokje opgelost in 7,5 dl water) toe en laat afgedekt garen tot al het vocht is geabsorbeerd.
  5. Schep wat rijst op vier warme borden. Leg er enkele stukjes konijn bij, 1/2 bolletje knoflook en nappeer met wat saus. Werk af met een takje rozemarijn en schenk er een glaasje Rosé Navarra of rode Rioja bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?