use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Konijn met look en saffraanrijst

Konijn met look en saffraanrijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • bloem
  • 2 bollen knoflook (liefst verse)
  • 2.5 dl droge witte wijn
  • 1.5 blokjes Knorr Finesse bouillon kip
  • 1 konijn in stukken
  • Solo margarine
  • 250 g ronde rijst
  • 1 capsule saffraandraadjes
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui
  • 7.5 dl water
  • 3 el witte wijnazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bestrijk het konijnenvlees met de witte wijnazijn en laat het 1 uur koel staan. Was en halveer de knoflookbollen. Dep het konijnenvlees droog, kruid het met peper en zout en wentel de stukken even in bloem.
  2. Verhit wat Solo margarine in een brede pan (zodat alle stukken konijn naast elkaar kunnen liggen). Leg er eerst de knoflook in met de snijkant naar beneden, laat even fruiten en haal de knoflook er vervolgens weer uit.
  3. Braad het vlees langs alle kanten aan. Leg er de knoflook opnieuw bij en overgiet met de witte wijn. Laat even doorkoken en voeg de tijm en een takje rozemarijn toe. Dek af en laat op een zeer zacht vuurtje garen (ca. 45 minuten). Keer het vlees regelmatig om en voeg indien nodig een scheutje water toe.
  4. Bereid ondertussen de saffraanrijst: pel en snipper de ui, stoof hem glazig in een kleine hoeveelheid Solo en roer er de rijst door. Voeg de saffraandraadjes en de bouillon (1,5 bouillonblokje opgelost in 7,5 dl water) toe en laat afgedekt garen tot al het vocht is geabsorbeerd.
  5. Schep wat rijst op vier warme borden. Leg er enkele stukjes konijn bij, 1/2 bolletje knoflook en nappeer met wat saus. Werk af met een takje rozemarijn en schenk er een glaasje Rosé Navarra of rode Rioja bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.