Recept 45**** (30 stemmen)

Kokostaartjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kneed de Solo met de bloem en het zout tot een glad deeg en breng het op smaak met de geraspte gele schil van de citroen.
  2. Rol de deeg dun uit en bekleed er bakvormpjes mee.
  3. Klop de eieren en de eierdooiers met de suiker tot een lichte massa.
  4. Roer er de maïzena onder en voeg dan de kokos en de kokosmelk toe en roer tot het glad wordt.
  5. Giet de gladde bereiding in de deegvormpjes en schuif het geheel gedurende ongeveer 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.

Ingrediëntenvoor 12 personen

Andere Solo-leden over dit recept (26)

Gepost door LindyVa op 12 april 2016 om 08u59

Kan je ook kokosroom gebruiken? Voor hoeveel vormpjes is dit? Of zou ik dit in 1 geheel (=taart) kunnen maken?

Gepost door Solo op 26 april 2016 om 13u41

Dag Lindy, in dit recept werken we met kokosschilfers. Dat is wat we noemen 'droge materie'. Die kan je helaas niet zomaar vervangen door kokosroom, want dat zou extra vocht aan je bereiding toevoegen. Dit recept maakt je een 6-tal kleine taartjes, maar je kan er natuurlijk ook één grote van maken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?