Koekjes met chocolade egeltjes

Recept koekjes bakken voor de kinderen. Kindertraktatie koekjes bakken. Leuke egelkoekjes om samen met de kinderen te maken.

9 (9)
57 min

Ingrediënten voor 24 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Klop de Solo Patisserie met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht en romig. Voeg het ei toe en klop het erdoor. Meng de bloem, een mespunt zout en naar wens de koekkruiden met de mixer erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een koele met bloem bestoven hand tot een soepel deeg.
  3. Rol de helft van het deeg op de met bloem bestoven aanrecht uit tot een 4-5 mm dikke lap en steek er met het glas of de koeksteker (ø ± 7-9 cm) cirkels uit. Doe dat ook met de andere helft van het deeg. Kneed de restjes weer samen en rol nogmaals uit. Ga door tot al het deeg is opgebruikt.
  4. Vorm een kant van de cirkels met de vingers tot een iets spits neusje en leg de plakjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaten. Druk met de koeksteker of het glas een markering in de koekjes waar na het bakken de garnering moet komen. Druk de chocoladedruppels als oogjes en neusjes in het deeg.
  5. Bak de egelkoekjes in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Neem ze met het bakpapier van de bakplaat en laat de koekjes op een rooster helemaal afkoelen.
  6. Smelt de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk de koekjes ermee. Strooi de chocoladehagel in het nog natte glazuur en laat het glazuur helemaal drogen.

Tip

Deze koekjes met chocolade egeltjes blijven enkele dagen vers en knapperig. Maak ze van tevoren en bewaar ze in een goed afsluitbaren doos of trommel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?