Knoflookkip uit de oven met pompoen, aardappelen en druiven

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en halveer ze. Snijd de pompoen in iets grotere stukken dan de aardappelen. Pel de uien en snijd elke ui in 8 stukken. Was de druiven. Pel de knoflook, plet tot een fijne massa en meng de knoflook met het bouillonpoeder, de vloeibare margarine en de peper.
  2. Doe de aardappelen en de uien met 1 eetlepel van het knoflook-margarinemengsel in een grote braadslee. Meng goed door elkaar. Wrijf de kip vanbinnen in met 2 eetlepels van het knoflook-margarinemengsel. Plaats de kip in het midden van de braadslee en schik de aardappelen en de uien eromheen. Zet de braadslede 1 uur en 15 minuten in de oven.
  3. Meng de rest van het knoflookmengsel door de pompoen. Meng een half uur voor het einde van de kooktijd de pompoen en de druiven door de aardappelen en de uien. Gebruik hiervoor een kooklepel met een lange steel.
  4. Hak de peterselie of de koriander fijn.
  5. Verdeel de kip in 8 porties. Doe de kip samen met de groente en de druiven op een grote schaal en strooi de fijngehakte kruiden erover.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?