Kipfilet met mascarponesaus

Heerlijk, deze kipfilet met mascarponesaus! Een lekker sappig en smeuïg gerecht voor een doordeweekse avond. Supersimpel klaar te maken.

113 (113)
25 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de over voor op 200°C.
  3. Bereiding
  4. Voor de saus: Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot met de Solo.
  5. Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe.
  6. Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
  7. Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.
  8. Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met de in stukjes gehakte mozzarella, giet er de Solo Crèmefine Licht over en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.
  9. Kook de tagliatelle intussen al dente. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.

Tip

Maak je kipfilet met mascarponesaus, laat de kip dan na het bakken even rusten onder aluminiumfolie: je kip zal sappiger smaken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (43)

Gepost door kruidje op 08 juli 2021 om 15u31

Gelijkt dit recept op de celentoni kip van delhaize?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?