Recept 45**** (111 stemmen)

Kipfilet met mascarponesaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de over voor op 200°C.
  3. Bereiding
  4. Voor de saus: Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot met de Solo.
  5. Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe.
  6. Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
  7. Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.
  8. Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met de in stukjes gehakte mozzarella, giet er de Solo Crèmefine Cuisine over en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.
  9. Kook de tagliatelle intussen al dente. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (42)

Gepost door dandir op 01 april 2017 om 18u35

Mag ik de saus nog doorkoken als de mascarpone erbij zit, want anders is die saus toch niet warm genoeg ?

Gepost door Solo op 05 april 2017 om 15u59

Hey Dandir, de mascarpone roer je best pas op het einde door de saus. Daarna kan je het nog even kort laten opwarmen maar niet koken. Anders bestaat de kans dat de saus gaat schiften. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie