use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Provençaalse pastaschotel met kip en zuiderse groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Provençaalse pastaschotel met kip en zuiderse groenten

Provençaalse pastaschotel met kip en zuiderse groenten

Deze pasta met kip overgiet je met een heerlijk Provençaals sausje. Om lekker veel punten mee te scoren op een doordeweekse avond!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 0.5 kl cayennepeper
  • 800 g kipfilet, in fijne reepjes gesneden
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 chilipepertje, in ringetjes
  • 300 g fijngesneden champignons
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 kleine courgette, in kleine blokjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el ketchup
  • 400 g tagliatelle

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de tagliatelle in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de helft van de Provençaalse kruiden met 2/3 van de Solo vloeibaar en de geperste knoflook. Kruid met cayennepeper en zout. Doe de kippenreepjes in een kom, giet er de gekruide vloeibare Solo over en meng alles goed, laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  3. Fruit de gesnipperde ui en het chilipepertje aan in de rest van de Solo vloeibaar. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en bak even verder. Voeg de tomatenblokjes en de rest van de Provençaalse kruiden toe. Roer er de ketchup door, deze zorgt voor een zoete toets. Laat op een zacht vuurtje sudderren tot de groentjes beetgaar zijn.
  4. Bak ondertussen de kippenreepjes in een wokpan tot ze zo goudbruin gebakken zijn. Schep regelmatig om. Serveer ze met de tagliatelle en de Provençaalse saus.
Doe altijd een scheutje olijfolie in je kookwater: zo heb je geen kleverige pastaschotel met kip én smaakt je pasta extra lekker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.