Kip met couscous en zuiderse groenten
Zin in couscous met kip en zuiderse groenten? Probeer eens dit simpele recept, met een lekker frisse yoghurtsaus voor erbij.
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g couscous, 500g kippenreepjes, 250g gele of groene courgette, 250 g paprika, 250 g snijbonen, 1 ui (fijngesnipperd), 1 koffielepel kipppenkruiden, peper
- Yoghurtsausje: 200 g Griekse yoghurt, 1 teentje fijngesneden look, 1 mespunt cayennepeper, 2 eetlepels citroen- of limoensap, 1 koffielepel mosterd
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten in kleine blokjes.
- Neem een wokpan n stoof hierin de ui glazig, voeg nadien de kippenreepjes toe. Breng op smaak met de kippenkruiden.
- Voeg de groenten toe en roerbak het gerecht nog 10 minuten.
- Yoghurtsausje: Meng het fijngesneden teentje look, de mosterd, het citroensap en de cayennepeper door de yoghurt. Werk eventueel af met gesnipperde peterselie of koriander.
- Kook ondertussen de couscous volgens de verpakking beetgaar en meng de groentjes en de kop hieronder.
- Dien op met de yoghurtsaus.
Tip
Als je couscous met kip en zuiderse groenten maakt, roer dan even goed door je couscous zodra die klaar is. Zo blijven de korrels niet aan elkaar plakken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?