Kaneelgebakjes met fruitsla en yoghurtijs

1 (1)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de sinaasappelschil met de suiker en kaneel. Snij elke plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Verdeel de plakken deeg over alle holtes van de muffinvorm. Klop het ei los en bestrijk elk deegbakje met wat ei. Bestrooi met de sinaasappel-kaneelsuiker. Bak de gebakjes in ong. 20 min. goudbruin en knapperig in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
  3. Schil ondertussen de peer, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snij de peer en vijg in stukjes. Halveer de druiven. Meng het fruit in een kom en pers er wat sinaasappelsap over uit. Voeg de blauwe bessen toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Leg de gebakjes op een schaal. Schep in elk schuitje een lepel fruit en een minibolletje ijs. Bestrooi met poedersuiker.

Tip

Je kunt de ijsbolletjes al vooraf in een bakje scheppen en ze een half uur in de diepvries bewaren. Zo gaat de afwerking van de kaneelgebakjes nog iets sneller. Ook lekker alleen met rood fruit zoals rode bessen, aardbeien en ontpitte kersen.

Voor meer of minder personen gebruik je in verhouding meer of minder ingrediënten

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?