Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g paneermeel
- 175 g geraspte Parmezaanse kaas
- 0.5 bosje gehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte verse tijm
- zeezout
- zwarte peper versgemalen
- 150 g bloem
- 1 dl melk
- 2 eieren
- 600 g kalkoenlapjes
- 0.5 dl Bertolli extra vergine
-
Bereidingswijze
- Meng het paneermeel, de Parmezaanse kaas, de peterselie, de tijm, het zout en de peper in een grote kom.
- Doe de bloem in een tweede kom.
- Meng de melk en de eieren in een derde kom.
- Paneer de kalkoenlapjes eerst in de bloem, daarna in de eiermengeling en ten slotte in het mengsel met paneermeel en Parmezaanse kaas.
- Warm olijfolie en Solo op in een antikleefpan en bak de kalkoenlapjes gedurende 2 minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip
Dien de kalkoenlapjes op met een lekker smeuïge aardappelpuree of met pasta, met schijfjes citroen en rucola.
Andere Solo-leden over dit recept (11)
Gepost door Marianne10 op 03 mei 2015 om 20u23
Ik ben geen fan van schnitzels en aanverwanten maar dit recept is heel erg lekker. Ik maak het zeker nog een keer maar met de helft van de ingrediënten want dit keer heb ik de helft moeten weggooien en dat is ook zonde. Toch een heel geslaagd receptje
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?