use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoen met een groente- en aardappelstoofschotel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoen met een groente- en aardappelstoofschotel

Kalkoen met een groente- en aardappelstoofschotel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g (nieuwe) krielaardappeltjes
  • 300 g sluimerwtjes
  • 2 gele paprika's
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 1 citroen
  • 5 el Solo Vloeibaar Light
  • bouillonpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 15 g)
  • 400 g kalkoenfilet

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water. Haal de sluimerwtjes af. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd in kleine stukjes. Was de tomaatjes. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Snij de citroen in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 2 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de aardappelen, paprika en de citroenrasp toe. Roerbak 3 minuten, voeg dan 250 ml warm water toe en 1 eetlepel bouillonpoeder. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten stoven.
  3. Doe de sluimerwtjes erbij en na 3 minuten stoven de cherrytomaatjes. Laat nog 2 minuten stoven. Pel en snipper in de tussentijd de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snijd de kalkoenfilet in reepjes van 0,5cm dik. Strooi aan beide kanten met een beetje bouillonpoeder.
  4. Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 2 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de kalkoenreepjes toe en leg ze naast elkaar in de pan. Bak 2 minuten, draai ze om en bak nog eens 2 minuten. Leg de citroenplakjes bovenop de kalkoenreepjes. Keer de kalkoenreepjes nogmaals, zodat de citroenplakjes de pan raken. Warm 2 minuten door.
  5. Verhit in de tussentijd de laatste eetlepel Solo vloeibare margarine in een kleine steelpan. Doe als de margarine bijna niet meer bruist, de knoflook in de pan en bak 2 minuten. Roer er de helft van de peterselie door. Roer de rest van de peterselie door de groentestoofschotel.
  6. Verdeel de groentestoofschotel en de kalkoen met citroen over 4 voorverwarmde borden. Schep de gefruite knoflook met peterselie over de kalkoen.
Zet zwarte peper en mosterd op tafel, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.