Kalkoen met chocolade

5 (5)
95 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Breng 2 liter water aan de kook met zout, peper, kruidentuiltje,wortel, seldertak, prei en 1 ui .
  2. Leg de stukken kalkoen in de bouillon, zet het deksel op de pot en laat 1 uur koken op laag vuur.
  3. Haal de stukken kalkoen uit de bouillon en filter.
  4. Doe 3 eetlepels olie in een grote pot en fruit hierin de sjalotten en de resterende versnipperde ui.
  5. Voeg de ontpitte Spaanse pepers, de geperste lookteentjes, het amandelpoeder, de rozijntjes, kaneel, koriander en kruidnagels toe.
  6. Roer 2 minuten en giet er dan de tomatencoulis bij.
  7. Laat een kwartiertje sudderen.
  8. Smelt een klontje Solo in een pan en voeg een eetlepel olie toe.
  9. Bak hierin de helft van de kalkoenstukken goudgeel. Doe hetzelfde met de andere helft.
  10. Giet 1.2 l bouillon bij de saus.
  11. Breng aan de kook en laat nog wat sudderen.
  12. Voeg de geraspte chocolade toe en laat smelten.
  13. Leg vervolgens de stukken kalkoen in de saus.
  14. Laat dit nog 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  15. Bestrooi dit gerecht met peterselie.

Tip

Dien warm op met rijst.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Di-Ni-Sa op 04 december 2008 om 21u31

zeer speciaal dit ga ik eens uitproberen!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?