Kaastaart met mascarpone

12 (12)
105 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de Solo romig, meng er de poedersuiker door en klop er 1 ei onder. Voeg de bloem toe en meng met de vingers tot je een kruimelig deeg bekomt. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  2. Strijk een springvorm van 24 cm diameter in met Solo vloeibaar en bekleed met het uitgerolde deeg.
  3. Prik enkele gaatjes in de bodem en zet terug in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Meng het puddingpoeder met de kristalsuiker.
  6. Roer er de plattekaas, de mascarpone en de eierdooiers door.
  7. Voeg de room toe.
  8. Klop de eiwitten tot schuim met de vanillesuiker.
  9. Spatel het schuim door het kaasbeslag.
  10. Pel en halveer de banaantjes, wentel ze door wat suiker en schik ze op de taartbodem.
  11. Stort er het kaasbeslag op en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  12. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Tip

Versier met fruit dat je met eiwit en fijne parelsuiker hebt ingesmeerd.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door lienpien op 15 januari 2015 om 09u53

Goed gelukt en zo lekker :-)

Gepost door Solo op 16 januari 2015 om 14u16

Leuk om te horen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?