Kaastaart met mascarpone

Heb jij al eens kaastaart met mascarpone gemaakt? Dan weet je vast hoe ongelooflijk lekker dit is. Een originele manier om je kaastaart te pimpen.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de Solo romig, meng er de poedersuiker door en klop er 1 ei onder. Voeg de bloem toe en meng met de vingers tot je een kruimelig deeg bekomt. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  2. Strijk een springvorm van 24 cm diameter in met Solo vloeibaar en bekleed met het uitgerolde deeg.
  3. Prik enkele gaatjes in de bodem en zet terug in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Meng het puddingpoeder met de kristalsuiker.
  6. Roer er de plattekaas, de mascarpone en de eierdooiers door.
  7. Voeg de room toe.
  8. Klop de eiwitten tot schuim met de vanillesuiker.
  9. Spatel het schuim door het kaasbeslag.
  10. Pel en halveer de banaantjes, wentel ze door wat suiker en schik ze op de taartbodem.
  11. Stort er het kaasbeslag op en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  12. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Tip

Versier met fruit dat je met eiwit en fijne parelsuiker hebt ingesmeerd.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door cindymarie op 04 juli 2019 om 15u58

Ik bak al 30 j. Met dit deeg heb ik veel problemen gehad om uit te rollen. Met een gistdeeg lukt het beter. Vulling is heel lekker, ook als je cacao door de vulling mengt.

Gepost door Solo op 08 juli 2019 om 15u14

Dag cindymarie, hopelijk heb je ervan genoten! Bedankt voor de tip met gistdeeg! Je kan zeker variëren van het recept en cacao toevoegen! Smakelijke groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?