Recept 55***** (1 stem)

Kaastaart met limoen en munt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Nagerecht

tijd
75 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het zanddeeg. Zeef hiervoor de bloem en de Maïzena op je werkblad en maak er een kuiltje in. Verdeel de Solo in kleine blokjes en doe hem in het kuiltje, samen met de suiker en de losgeklopte eidooier. Meng alles met de vingertoppen, voeg 2 eetlepels melk toe en kneed het deeg kort tot een homogeen geheel.
  3. Laat het deeg 2 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk een ronde bakvorm met wat Solo vloeibaar en leg het zanddeeg erin. Druk goed aan in de rand.
  5. Leg het zanddeeg in de taartvorm of vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereiding met framboos.
  6. Roer de plattekaas los met de eidooiers en voeg de bloem en suiker toe. Doe er de limoenzeste en fijngesnipperde muntblaadjes bij. Klop het eiwit stijf en spatel het erdoor.
  7. Verdeel het mengsel over de taartbodem of kleine vormpjes.
  8. Bak de kaastaart af in de oven, de baktijd is sterk afhankelijk van de grootte van de bakvormen en kracht van de oven. Reken ongeveer 30 à 40 minuten. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
Tip

Varieer met vormpjes en vruchtenbereidingen (laat je gerust inspireren door het assortiment Effi vruchtenbereidingen)

Wil je liever een snelle versie maken van deze heerlijke taart? Gebruik dan kant-en-klaar zanddeeg uit het koelvak in je supermarkt.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie