Huisgemaakte speculaas
Moet het Sinterklaas zijn om te genieten van speculaas… nee toch? Volg de 7 stapjes uit dit recept en maak in minder dan een uurtje versgebakken speculaas.
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
200 g Solo Margarine
- 450 g bruine suiker
- 1 snuifje zout
- 1 el vloeibare honing
- 1 ei
- 750 g bloem
- 30 g amandelpoeder
- 15 g kaneel
- 100 ml melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de Solo samen met de bruine suiker in een mengkom. Meng met de mixer goed door mekaar tot een homogene massa.
- Voeg zout, ei en honing toe, samen met de melk en blijf kloppen met de mixer.
- Zeef de bloem, het amandelpoeder, de kaneel, over het Solo-suikermengsel en klop verder tot een luchtig beslag.
- Laat het speculaasdeeg een nachtje afgedekt rusten in de koelkast.
- Bestuif ’s anderdaags je werkblad met wat bloem en rol het speculaasdeeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek dan je speculaaskoekjes uit in de gewenste vorm of versnijd het deeg in rechthoekjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de speculaaskoekjes. Schuif ze in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
- Laat de speculaas afkoelen op een rooster.
Andere Solo-leden over dit recept (20)
Gepost door Evens Ann op 01 november 2017 om 17u50
lekkere speculaas!
Gepost door Solo op 06 november 2017 om 11u48
Fijn te horen dat het gesmaakt heeft Ann!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?