Huisgemaakte speculaas

51 (51)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de Solo samen met de bruine suiker in een mengkom. Meng met de mixer goed door mekaar tot een homogene massa.
  3. Voeg zout, ei en honing toe, samen met de melk en blijf kloppen met de mixer.

  4. Zeef de bloem, het amandelpoeder, de kaneel, over het Solo-suikermengsel en klop verder tot een luchtig beslag.
  5. Laat het speculaasdeeg een nachtje afgedekt rusten in de koelkast.

  6. Bestuif ’s anderdaags je werkblad met wat bloem en rol het speculaasdeeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek dan je speculaaskoekjes uit in de gewenste vorm of versnijd het deeg in rechthoekjes.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de speculaaskoekjes. Schuif ze in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
  8. Laat de speculaas afkoelen op een rooster.

Tip

Rond de sinterklaasperiode vind je ook een speciale mengeling speculaaskruiden in de supermarkt. Een heerlijk alternatief voor de kaneel in dit recept!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door Evens Ann op 01 november 2017 om 16u50

lekkere speculaas!

Gepost door Solo op 06 november 2017 om 10u48

Fijn te horen dat het gesmaakt heeft Ann!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?